Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου η Αθήνα


23 Απρίλιου, 2018 έως 22 Απρίλιου, 2019. 

Η Αθήνα είναι έτοιμη για την μεγάλη γιορτή! Μία ολόκληρη χρονιά γεμάτη βιβλία, ανάγνωση, πολιτισμό και δράσεις που προωθούν τη γνώση. Μικροί, μεγάλοι, κάτοικοι της πόλης ή επισκέπτες, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Στόχος μας; Να φέρουμε τα βιβλία σε κάθε γειτονιά. 

Κατεβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων Απριλίου - Ιουλίου 2018 εδώ.

Λίγα λόγια για το θεσμό και την ανάθεση

Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι μία πρωτοβουλία της UNESCO, του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του ΟΗΕ. Ξεκίνησε το 2001, μετά από πρόταση της ισπανικής κυβέρνησης και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εκδοτών και η ιδέα προέκυψε μετά από τη μεγάλη αποδοχή που είχε η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων. Ο τίτλος απονέμεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και η διοργάνωση διαρκεί από τις 23 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων) έως τις 22 Απριλίου του επόμενου έτους. Στη διαδικασία επιλογής πόλης, συμμετέχουν, μαζί με την UNESCO, οι 3 σημαντικότεροι παγκοσμίως φορείς της βιομηχανίας του βιβλίου: η Διεθνής Συνομοσπονδία Εκδοτών, η Διεθνής Συνομοσπονδία Βιβλιοθηκών και η Διεθνής Συνομοσπονδία Βιβλιοπωλών.



Βιβλία παντού λοιπόν. Όχι μόνο στην Αθήνα του 2018, αλλά σ' ολόκληρη την Ελλάδα και για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.