Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Το μουσικό δρώμενο του Θανάση Γκαϊφύλλια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο "Μέγαρο Μουσικής Αθηνών" και συγκεκριμένα στην "Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος", μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Διάλεξη με θέμα τα μνημεία της Θράκης από τον αρχαιολόγο Διαμαντή Τριαντάφυλλος & Μουσικό οδοιπορικό στην ανθρωπογεωγραφία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον τραγουδοποιό Θανάση Γκαϊφύλλια και την εξαιρετική ομάδα μουσικών και ερμηνευτών που τον πλαισιώνουν.


Το Σωματείο "Διάζωμα" στο πλαίσιο της δυναμικής και πολυετούς συνεργασίας του με το "Μέγαρο Μουσικής Αθηνών" εγκαινιάζει τον κύκλο ομιλιών "Λεωφόροι Ανάπτυξης και Πολιτισμού", με πρώτο σταθμό τα μνημεία και τη μουσική ανθρωπογεωγραφία της Βορειοανατολικής Ελλάδας.  Η διάλεξη με ομιλητή τον Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων Διαμαντή Στ. Τριαντάφυλλο έχει ως θέμα την πολιτιστική διαδρομή "Via Egnatia": "Ταξιδεύοντας με άμαξα πολυτελείας (Carpentum) στην Αρχαία Εγνατία Οδό, από τον Τόπειρο του Νέστου ως τη Δύνη και την Πλωτινούπολη του Έβρου, θα ανακαλύψουμε τα μνημεία της Θράκης". 

Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει το μουσικό δρώμενο του μουσικοσυνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή Θανάση Γκαϊφύλλια, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2017 στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας. Μαζί του, η Λία Τζιαμπάζη, ο Γιώργος Φραντζολάς, ο Τάσος Καπζάλας, ο Βασίλης Ευφροσυνίδης, ο Δημήτρης Ευφροσυνίδης και ο Χαλήλ Μουσταφά.

Προλογίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρος Μπένος. 

Η είσοδος στην ομιλία και στο μουσικό δρώμενο είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής: 17:30).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο (https://diavlos.grnet.gr/event/e1010) της υπηρεσίας Δίαυλος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοιχτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3954)

Για περισσότερες πληροφορίες:
2107282333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.