Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Τα πρώτα κρίσιμα χρόνια του παιδιού μας & Η ψυχολογία των βρεφών - Εκδόσεις Παπαζήση


Από τις "Εκδόσεις Παπαζήση" (τον σημαντικό εκδοτικό οίκο, που από το 1929 μέχρι σήμερα, συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στο χώρο του επιστημονικού -και όχι μόνο- βιβλίου) κυκλοφόρησαν πρόσφατα τρεις τόμοι για "Τα πρώτα κρίσιμα χρόνια του παιδιού μας". Ο πρώτος αφορά τους πρώτους έξι μήνες, ο δεύτερος από έξι μηνών έως δυόμισι ετών και ο τρίτος τόμος από δυόμιση έως πέντε ετών. 


H νέα έκδοση του πολυαγαπημένου, έγκυρου και κλασικού πλέον βιβλίου της Penelope Leach –παγκόσμιο μπεστ σέλερ επί τριάντα χρόνια– περιλαμβάνει τις τελευταίες έρευνες και απόψεις για την ανάπτυξη των παιδιών και τη μάθηση και αποτυπώνει την πραγματικότητα όσον αφορά τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σήμερα. Μέσα από εύληπτα στάδια, από τη γέννηση ως την ηλικία των πέντε ετών, η Leach περιγράφει την ανάπτυξη από κάθε πλευρά, κατά συνέπεια θα βρείτε πληροφορίες για το ζήτημα που σας ενδιαφέρει ή σας απασχολεί ως προς το δικό σας παιδί.  


Μεταξύ άλλων καλύπτει τα εξής θέματα:  
▪ Σίτιση – από τον θηλασμό και το μπιμπερό ως το ποτήρι και το κουτάλι. 
▪ Σωματική ανάπτυξη και καθημερινή φροντίδα. 
▪ Συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη. 
▪ Νοητική ανάπτυξη, εξελισσόμενη αντίληψη και αυξανόμενη κατανόηση του κόσμου. 
▪ Επικοινωνία – από τους πρώτους ήχους ως τον «κανονικό» λόγο. 
▪ Η σημασία του παιχνιδιού για την ανάπτυξη και τη μάθηση. 
▪ Συνήθη προβλήματα, όπως ξύπνημα τη νύχτα, συνήθειες κατευνασμού, κλάμα και κρίσεις θυμού, φόβοι και φοβίες κ.ά.   


Με τη θέρμη και την αμεσότητά της η Leach θα καθησυχάσει, θα ενθαρρύνει, θα ενημερώσει και θα εμπνεύσει κάθε νυν και μέλλοντα γονέα. Περιέχει πάνω από 350 έγχρωμες φωτογραφίες. Και τους τρεις πολυσέλιδους τόμους, διαστάσεων 21 χ 18 cm, έχει μεταφράσει η Ελένη Κοψαχείλη και επιμεληθεί η Μπετίνα Ντάβου.


Στο πλαίσιο της εξαιρετικά χρήσιμης κατηγορίας βιβλίων για νέους γονείς, οι "Εκδόσεις Παπαζήση", κυκλοφόρησαν (2017) επίσης το βιβλίο της Lynne Murray "Η ψυχολογία των βρεφών" (Πως οι σχέσεις υποστηρίζουν την ανάπτυξη των βρεφών από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των δύο ετών).

Για το συγκεκριμένο βιβλίο των 336 σελίδων, σε επιμέλεια της Παπαληγούρα Ζαΐρας, έχουν γραφτεί ήδη εγκωμιαστικές κριτικές: 

«Δεν υπάρχει καλύτερο βιβλίο για τους γονείς!»

Πίτερ Φόναγκι, Καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου  

«Η Ψυχολογία των βρεφών είναι βιβλίο-σταθμός. Η Λιν Μάρεϊ ξεναγεί αβίαστα τους αναγνώστες της στον θαυμαστό κόσμο των πρώτων σχέσεων και της πρώτης ανάπτυξης» 

Κρις Κάθμπερτ, Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης, Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Άσκησης Βίας εις βάρος των Παιδιών (NSPCC)  

«Σελίδα σελίδα μας δείχνει πώς βιώνουν τον κόσμο τα βρέφη· τι παίρνουν (και τι χρειάζονται) από τους γονείς τους και άλλα πρόσωπα φροντίδας» 

Μέρι Νιούμπερν, Υπεύθυνη Έρευνας και Ποιότητας, Εθνική Ένωση για τις Γεννήσεις (NCT)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.