Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Επτά σάουντρακ τηλεοπτικών σειρών, βασισμένες σε σπουδαία βιβλία


Μέχρι πριν λίγα χρόνια, αρκετές ήταν οι καλές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές που ήταν βασισμένες σε σημαντικά μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας. Στις περισσότερες από αυτές τις παραγωγές - μεταφορές στη μικρή οθόνη, έχουν γραφτεί συγκλονιστικές μουσικές και τραγούδια που έκαναν την πορεία τους και εκτός οθόνης. Παρακάτω, τα επτά (7) αγαπημένα μου τηλεοπτικά σάουντρακ λογοτεχνικών σειρών:


1. Το τελευταίο αντίο του Βασίλη Βασιλικού, σε μουσική Διονύση Τσακνή

2. Βαμμένα κόκκινα μαλλιά του Κώστα Μουρσελά, σε μουσική Βασίλη Δημητρίου


3. Το 10 του Μιχάλη Καραγάτση, σε μουσική Ελένης Καραϊνδρου 

4. Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες του Γιάννη Ξανθούλη, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη

5. Η αγάπη άργησε μια μέρα της Λιλής Ζωγράφου, σε μουσική Βασίλη Δημητρίου

6. Η αίθουσα του θρόνου του Τάσου Αθανασιάδη, σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα

7. Το τρίτο στεφάνι του Κώστα Ταχτσή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.