Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

"Διακοπές στην Αθήνα!" στο "Θέατρο Από Κοινού"


Μια από τις πιο κοσμοαγάπητες Ελληνίδες ηθοποιούς, η Ελένη Γερασιμίδου, έχοντας πάντα δίπλα της, συνοδοιπόρο στη ζωή και την τέχνη, τον Αντώνη Ξένο και την ταλαντούχα κόρη τους, Αγγελική Ξένου, δημιούργησαν "από κοινού" ένα νέο πολυχώρο πολιτισμού στο Γκάζι, στην Οδό Ευπατριδών 4, το "Θέατρο Από Κοινού".  

Από τα μέσα Ιουνίου 2017 και για όλο το καλοκαίρι, παρουσιάζουν στη φιλόξενη αυλή τους, τη μουσικοθεατρική παράσταση "Διακοπές στην Αθήνα!", σε κείμενα του Πάνου Χατζηκουτσέλη, ο οποίος επέλεξε και τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση. Από το "Θάλασσα πλατιά" του Μάνου Χατζιδάκι και το "Πλατεία Βάθης" του Ηλία Ανδριόπουλου, μέχρι τα ελαφρά τραγούδια της Παλιάς Αθήνας, που τόσο καλά γνωρίζει και αγαπά ο Χατζηκουτσέλης. Το έργο είχε ορισμένα έξυπνα κείμενα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την επικαιρότητα, στοιχεία επιθεώρησης, μιούζικαλ, stund up comedy, αλλά αν έπρεπε να το κατηγοριοποιήσουμε και να το εντάξουμε σε κάποιο είδος, θα λέγαμε πως είναι καθαρό Μουσικό Θέατρο

Διακοπές στην Αθήνα λοιπόν, κάνουν τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής (Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης και Αγγελική Ξένου και ο Άκης Σιδέρης που ανέλαβε και τις χορογραφίες) και μία μουσικός, η Ιωάννα Μπάλτα που έπαιζε πιάνο και τραγουδούσε, πότε μόνη της και πότε συνοδεύοντας τους ηθοποιούς, οι οποίοι το διασκέδασαν δεόντως, όπως και ο κόσμος που παρακολούθησε την παράσταση της Τετάρτης 02 Αυγούστου 2017. 

Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε, είναι πως από το φτωχό γενικά αθηναϊκό θεατρικό καλοκαίρι (αναφερόμαστε σε παραστάσεις που παίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε αθηναϊκά θέατρα), λίγα πράγματα ξεχωρίζουν και σίγουρα ένα από αυτά είναι όσα συμβαίνουν στο "Θέατρο Από Κοινού".



Δελτίο τὐπου

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Διακοπές στην Αθήνα!», ανεβαίνει στο θέατρο «Από κοινού». Παραστάσεις προγραμματίζονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. 
Το θέατρο ανοίγει την αυλή του και σας υποδέχεται με μια δροσερή μουσικο-θεατρική παράσταση σε κείμενα του Πάνου Χατζηκουτσέλη.

Για όλους εσάς που φέτος μπορεί να είστε δεσμώτες αυτής της πόλης, σας περιμένουμε για βραδινές αποδράσεις γεμάτες χιούμορ, χορό και τραγούδια αφιερωμένα στην Αθήνα!

Κείμενα- επιλογή τραγουδιών: Πάνος Χατζηκουτσέλης
Χορογραφίες: Άκης Σιδέρης

Παίζουν - τραγουδούν - «χορεύουν»:
Ελένη Γερασιμίδου
Αντώνης Ξένος
Άκης Σιδέρης
Αγγελική Ξένου

Τραγουδάει και παίζει πιάνο η Ιωάννα Μπάλτα.

Οι παραστάσεις είναι κάθε Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο στις 21.15.
Είσοδος με αναψυκτικό ή μπύρα: 12 ευρώ και 7 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ)
Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος: 8 ευρώ ανά άτομο.

Από Κοινού θέατρο: Ευπατριδών 4, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 211 4057249
http://apokoinou.gr/ (επίσημη ιστοσελίδα)

Email: apokoinou4@gmail.com
Facebook: Από Κοινού θέατρο

Το πολιτιστικό ιστολόγιο "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" εξασφάλισε μία διπλή πρόσκληση για τους αναγνώστες του, για την παράσταση της Τετάρτης 09/08/17. Στείλτε μήνυμα στο theodosisv@gmail.com με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.