Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Συναυλία του Π. Σιδηρόπουλου σε βινύλιο από την B-otherSide records!Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ένας από τους εφηβικούς μουσικούς μας ήρωες, πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, στα 42 του χρόνια. Το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, έκανε -μαζί με τους Απροσάρμοστους- τέσσερις εμφανίσεις στο "Αν Club", οι οποίες και ηχογραφήθηκαν. Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου 27 χρόνια μετά, ο Δημήτρης Βασιλειάδης της B-otherside records, βγάζει στο φως και μας χαρίζει άλλη μια σπουδαία και σπάνια στιγμή. Μία από τις τελευταίες -αν όχι η τελευταία- συναυλίες του Σιδηρόπουλου και μάλιστα σε μια ζηλευτή έκδοση. Τα τραγούδια γνωστά, η ένταση και το πάθος του αξέχαστου καλλιτέχνη, επίσης!O Παύλος Σιδηρόπουλος αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για το ελληνικό τραγούδι αφού με τα έργα του, μας άφησε μια πολύτιμη κληρονομιά στέρεων τραγουδιών, βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε ελληνικό ροκ. Συνεπώς, κάθετι που αφορά τη δημιουργία του και τη ζωή του, εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον στις μέρες μας, φωτίζοντας αθέατες μέχρι τώρα στιγμές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήταν τεράστια η έκπληξη της ανακάλυψης μιας μπομπίνας από τον τότε ηχολήπτη του «Αν» Μπάμπη Χαλάτση, ο οποίος έχοντας ηχογραφήσει τον Παύλο τα διήμερα 16 & 17/3/1990 καθώς και 23 & 24/3/1990, μας προσφέρει σε πολύ καλή ηχητική ποιότητα μια εικόνα του Παύλου Σιδηρόπουλου, λίγο πριν τον αδόκητο θάνατό του. Η ένταση και το πάθος του γκρουπ και του Παύλου συνολικά καθώς και η αλληλεπίδραση με το κοινό του ακούγονται καθαρά, συμπληρώνοντας ένα μικρό ακόμα κομμάτι στο πόσο σπουδαίος performer υπήρξε. 

Η B-otherSide, μετά από ηχητική επεξεργασία και καθαρισμό από τον εξειδικευμένο και έμπειρο ηχολήπτη Γιάννη Κύρη (www.kyris.gr) κυκλοφορεί 11 από τα τραγούδια της συναυλίας σε μια αριθμημένη έκδοση βινυλίου 500 τεμαχίων, με gatefold εξώφυλλα τα οποία απεικονίζουν τις  αυθεντικές αφίσες της συναυλίας, οι οποίες μας παραχωρήθηκαν από το αρχείο του ΑΝ club. Από τα 500 βινύλια, τα 70 πρώτα κυκλοφορούν σε ειδική χειροποίητη κασετίνα, η οποία περιέχει μια γκραβούρα με το εξώφυλλο του άλμπουμ, δυο γιγαντοαφίσες - ανατυπώσεις από τις αυθεντικές αφίσες του «Aν», καθώς και ένα cd που περιέχει 8 ακόμα τραγούδια, το σύνολο δηλαδή της συναυλίας. Από τις υπόλοιπες 430 κόπιες, οι 180 πρώτες κυκλοφορούν σε κίτρινο βινύλιο και οι 250 επόμενες σε κλασσικό μαύρο.
Περισσότερα για την B-otherside records στους παρακάτω συνδέσμους: και για τον Παύλο Σιδηρόπουλο εδώ: 

&

Δεν υπάρχουν σχόλια: