Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Δυο λόγια για τον σπουδαίο Γιάννη Ν. Ζουγανέλη

Γιάννης Ζουγανέλης. Ένας πραγματικά σπουδαίος καλλιτέχνης. Πριν αρκετά χρόνια, με αφορμή μία συνέντευξη που είχαμε κάνει, μου είχε στείλει ένα δέμα, μια ολόκληρη κούτα με 30 cd! Μουσικές και τραγούδια που έγραψε για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, δίσκους με ορχηστρικά, με παιδικά τραγούδια, κάποιες ακυκλοφόρητες μελοποιήσεις του… άγνωστα στο ευρύ κοινό που, δυστυχώς, τον ξέρει κυρίως από το «Μακρυμάλλη» και τις χιουμοριστικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις. 
Θέλω να σας πω όμως και κάτι άλλο, πιο σημαντικό απ’ όλα αυτά. Από το 1998 που έκανα εκπομπές στο ραδιόφωνο και έγραφα σε εφημερίδες και έντυπα περιοδικά (τα τελευταία χρόνια σε site & blog και παράλληλα με τα σχολεία και την κύρια επαγγελματική μου δραστηριότητα), γνώρισα αρκετούς ανθρώπους της ελληνικής μουσικής από κοντά. Πάντα λόγω συνέντευξης ή ρεπορτάζ, με κανέναν από αυτούς τους εγωκεντρικούς τύπους δεν υπήρξα φίλος. Οφείλω να τονίσω πως ο τραγουδοποιός και ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, είναι από τους πιο ξεχωριστούς, γλυκούς και ευγενικούς ανθρώπους του «χώρου», από τους λίγους που δεν μιλάνε μόνο για τον εαυτό τους και από τους μετρημένους στα δάχτυλα των χεριών μου, που δίνουν λίγο χρόνο και χώρο στο συνομιλητή τους. Πράγμα σπάνιο για τους Έλληνες τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες, παλιούς και νεότερους ακόμα. Να είναι πάντα καλά, γερός, δυνατός και δημιουργικός!
https://www.facebook.com/GiannisZouganelisOfficialPage/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.