Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το έργο "Μουσουργοί της Θράκης"

Eκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου το συγγραφικό ερευνητικό πόνημα (εν είδει λευκώματος) των Θωμά Ταμβάκου, Γιώργου Κωνστάντζου και Θανάση Τρικούπη με θέμα "ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ", καρπός πολυετούς έρευνας των συγγραφέων.
Στο 320 σελίδων πόνημα -υπό μορφή λημμάτων- παρατίθενται γνωστά, αλλά κυρίως άγνωστα στοιχεία για τους τεθνεώτες μουσικούς δημιουργούς από την ευρύτερη Θράκη (Ανατολική, Δυτική και Βόρεια) -από τον 18ο έως τα τέλη του 20ού αιώνα- από τον χώρο της λόγιας (Θ. Ταμβάκος), της ανατολίζουσας/βυζαντινής (Γ. Κωνστάντζος), και για τη μουσική εκπαίδευση και τον καλλιτεχνικό περίγυρο της εποχής (Θ. Τρικούπης).
Στο πόνημα συμπεριλαμβάνεται και ηχογράφημα (CD) με 17 άγνωστα έργα ισάριθμων συνθετών -σε επιμέλεια Θ. Τρικούπη και Γ. Κωνστάντζου- τα οποία φωνογραφούνται για πρώτη φορά, από τα αρχεία των συγγραφέων (όπως το "Allegro moderato" για εκκλησιαστικό όργανο των τελών του 19ου αι. του Κωνσταντίνου Χαρικιόπουλου).
Το λεύκωμα θα διατεθεί σε πολιτιστικούς/καλλιτεχνικούς/μουσικούς φορείς, όπως βιβλιοθήκες, ωδεία, μουσικά σχολεία, πανεπιστήμια και δεν διατίθεται προς πώληση.

Δείγμα από την έκδοση:


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.tamvakosarchive.blogspot.com

Στον παρακάτω σύνδεσμο η πρόσφατη συνέντευξη με τον Αθανάσιο Τρικούπη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.