Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Γιάννης Αγγελάκας: Ο ποιητής του ελληνικού ροκ και η Alltogethernow


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δημιουργοί και καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού αναλαμβάνουν οι ίδιοι όχι μόνο την παραγωγή, αλλά και τη διανομή των δισκογραφικών εργασιών τους. Έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του διαδικτύου και απογοητευμένοι από το δισκογραφικό σύστημα που έτσι κι αλλιώς πνέει τα λοίσθια, οι περισσότεροι έχουν πάρει τα πράγματα στα χέρια τους, πληρώνοντας το δυσβάσταχτο κόστος. Έχουν κερδίσει όμως απόλυτη ελευθερία και αυτό είναι που αξίζει.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη «Λυχνία», η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος με το «Cantini», ο Γιώργος Μητρόπουλος και η Δανάη Παναγιωτοπούλου με τη «Yafka Records», ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με το «Κύμα», ο Γιώργος Καζαντζής με το «Polytropon», ο Στάθης Δρογώσης με την «Antelma Music», ο Νίκος Ξύδης με την «Παράγκα» και αρκετοί άλλοι που ξεχνάω. 

Πρωτοπόρος βέβαια σ’ αυτό ήταν ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο οποίος από το 1991 κυκλοφορούσε -από την επαρχία μάλιστα!- τους δίσκους του με την ετικέτα «Δίσκοι Κύτταρο Κομοτηνής». Είχε αναλάβει μάλιστα ο ίδιος και τη διανομή σε μια εποχή που οι δισκογραφικές εταιρείες ήταν ακόμα παντοδύναμες. Με τηλεφωνικές παραγγελίες και μέσω ΕΛΤΑ, έφταναν τα τραγούδια του στα πιο απίθανα σημεία του κόσμου!
Το δρόμο αυτό (κατά κάποιο τρόπο) ακολουθεί και ο Γιάννης Αγγελάκας.


Ο σημαντικός ποιητής, μουσικός και τραγουδιστής, ίδρυσε το 2004 τη δισκογραφική εταιρεία «Alltogethernow», μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για να προστατέψει το έργο του και το εσωτερικό του περιβάλλον, όπως έχει πει και ο ίδιος. Όχι μόνο το δικό του βέβαια, αλλά και των σπουδαίων συναδέλφων του, φίλων και συνεργατών: Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης), Ψαρογιώργης (Γιώργος Ξυλούρης), Νίκος Βελιώτης, Ντίνος Σαδίκης, κ.ά. 


Απ’ αυτήν την εταιρεία, έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικές καινούργιες παραγωγές, αλλά επανακυκλοφορούν και ορισμένοι παλιότεροι δίσκοι. Επίσης, αυτήν την εποχή ετοιμάζεται και ο νέος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα, για τον οποίο δε µπορούµε να πούµε τώρα περισσότερα στοιχεία.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, η Alltogethernow του Γιάννη Αγγελάκα, βαδίζει το δικό της  δύσκολο δρόμο. Αυτό σημαίνει πως έχει αναλάβει η ίδια όχι μόνο την έκδοση, αλλά και τη διανομή της δισκογραφίας της!


Οι δίσκοι, νέοι και παλιότεροι, αλλά και κάποιες διανομές, είναι διαθέσιμοι για πώληση (χονδρική, λιανική, αλλά και σε «Download» μορφή) από το site www.alltogethernow.gr


Γράφει ο Γιάννης Αγγελάκας στην εισαγωγική σελίδα του site:

Τώρα που πέφτει πάνω μας άλλη μια άγρια μπόρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα
Κι αν φλέγεται γύρω μας του τίποτα η χώρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα
Τώρα που όλοι συμφωνούν πως είν' κακιά η ώρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα
Κι ώσπου να συναντήσουμε της δίψας μας τα δώρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα

Μας κυνηγούν οι φύλακες
με μια άσπρη νεκροφόρα
Μα όταν κοντεύουν να μας βρουν
παίρνουμε κι άλλη φόρα
Χαρούμενοι ανεβαίνουμε τη γελαστή ανηφόρα


Γεια σας παιδιά…

Η Alltogethernow µε αυτό το site µπαίνει σε µια νέα εποχή απόλυτης πλέον ανεξαρτησίας. Σε πείσµα των καιρών ανανεώνεται, εξελίσσεται και απλώνεται αναλαµβάνοντας µόνη της και την διανοµή των έργων της, µακριά από δισκογραφικές εταιρίες και κεντρικά δίκτυα διανοµής. Ερχόµαστε έτσι σε απευθείας επαφή µε τους ακροατές µας και τους φίλους µας ανοίγοντας ένα καινούργιο κανάλι επικοινωνίας όπου η χαρά της δηµιουργίας και η ευχαρίστηση της ακρόασης θα συµβαίνουν µε φυσικότητα και αλληλοσεβασµό. Έχουµε ακόµα πολλά γοητευτικά δύσβατα µονοπάτια να περπατήσουµε. Ας το κάνουµε Alltogethernow.

Καλή µας επιτυχία!!!


∆ισκογραφία  Alltogethernow
1.   «Ο Χαµένος τα παίρνει όλα» Γιάννης Αγγελάκας [Νέα έκδοση, διπλό enhanced digipack cd, ATNCD 001]
2.  «Εν Πλώ» Εν Πλώ [ enhanced digipack cd , LP + 7” , ATNCD 002 , ATNLP001]
3. «Οι Ανάσες των Λύκων» Γ. Αγγελάκας / Ν. Βελιώτης [enhanced digipack cd, EMI]
4. «Από ‘δω και πάνω» Γ. Αγγελάκας & οι Επισκέπτες [enhanced digipack cd, EMI, µη διαθέσιµο]
5. «Πότε θα φτάσουµε εδώ» Γ. Αγγελάκας / Ν. Βελιώτης [enhanced digipack cd , EMI, µη διαθέσιµο]
6. «Suck my best of» Lost Bodies [enhanced cd]
7. «Να’ χεν η θάλασσα βουνά» Ψαραντώνης [digipack cd, EMI]
8. «Ψυχή Βαθιά» Γιάννης Αγγελάκας [digipack cd, EMI]
9. «∆υγµατωλώγειο» Συλλογή [Download only]
10. «Εν Πλώ» Εν Πλώ [LP + 7”], ATNLP001

∆ιανοµές (περιορισµένα αντίτυπα)
1.    «Μολυβένιες Ιστορίες» Ντίνος Σαδίκης [ LP , Μύλος]
2.    «Εσωτερικότητα στο άγριο έξω» Σάρκα [LP , Elfish]
3.    «Live in Melbourne» Xylouris Ensemble [cd]

Αναµένονται
1.    «Οσο κι αν δέρνει ο άνεµος» Ψαρογιώργης, Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης, Γιάγκος Χαιρέτης [cd]
2.    «Οι Ανάσες των Λύκων» Γ. Αγγελάκας / Ν. Βελιώτης [enhanced digipack cd, νέα αναβαθµισµένη έκδοση Alltogethernow]
3.    «Από ‘δω και πάνω» Γ. Αγγελάκας & οι Επισκέπτες [enhanced digipack cd, νέα αναβαθµισµένη έκδοση Alltogethernow]


Για περισσότερα στοιχεία, αλλά και ηχητικά δείγµατα, επισκεφθείτε το site:  www.alltogethernow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.