Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Παλιές συνεντεύξεις της Ελένης Βιτάλη στον Τάσο Κουτσοθανάση


Ο Τάσος Κουτσοθανάσης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πλάκα, "την πιο όμορφη γειτονιά του κόσμου", όπως λέει ο ίδιος. Η πρώτη επαφή του με τη δημοσιογραφία έγινε στην εφημερίδα "Αθηναϊκή", παρουσιάζοντας κάθε Δευτέρα τις νέες ταινίες της εβδομάδας. 
Παράλληλα με τον κινηματογράφο είχε πάθος και με το τραγούδι, ώστε στη συνέχεια συνεργάστηκε με το συγκρότημα Μπότση γράφοντας στο περιοδικό "Πρώτο" και στην "Απογευματινή" για ποικίλα καλλιτεχνικά θέματα, κυρίως όμως για το τραγούδι. Για πολλά χρόνια μετά, ήταν ο βασικός καλλιτεχνικός συντάκτης στο "Ντομινό", το κατ' εξοχήν καλλιτεχνικό περιοδικό. 
Άλλες συνεργασίες του: Με την κυπριακή εφημερίδα "Σημερινή", με την επίσης "Σημερινή" της Νέας Υόρκης, με την "Παροικιακή" του Λονδίνου και με τα περιοδικά "Λεξομανία", "Πάλκο", "Δίφωνο", "Μετρονόμος" κ.ά., κυρίως για το ελληνικό τραγούδι, αλλά και για ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 
Εξάλλου ασχολείται και με τον στίχο, και τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, όπως η Γιώτα Λύδια, η Πόλυ Πάνου, η Δούκισσα, η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Ηλίας Κλωναρίδης κ.ά., σε δημιουργίες σημαντικών συνθετών. 


Το blog "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" μετά τις παλιές συνεντεύξεις του Χρόνη Αηδονίδη στον Τάσο Κουτσοθανάση: http://theovaf.blogspot.com/2011/12/blog-post_23.html σας παρουσιάζει τρεις παλιές συνεντεύξεις της Ελένης Βιτάλη στο περιοδικό "Ντομινό" στις 22/11/1974, στις 23/12/1981 και στις 16/01/1987. 

Κάντε κλικ στις σελίδες για μεγέθυνση: 
















Πηγή: "Οι χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού" (Εκδόσεις Δρόμων - Τάσος Κουτσοθανάσης - Β' Τόμος - 2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Νότες Λογοτεχνίας"

Πολιτιστικό ιστολόγιο (από το 2009) και ραδιοφωνική εκπομπή (από το 1999) με συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ, απόψεις, ιδέες και θέσεις γύρω από το Βιβλίο, τη Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία, τη Θράκη...

Για αποστολές βιβλίων, περιοδικών, μουσικών έργων (LP-CD), καθώς επίσης και για προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας: theodosisv@gmail.com

Το blog δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δημοσιεύονται άρθρα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και οι κάθε είδους διαφημίσεις απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση των άρθρων και των φωτογραφιών, με σαφή αναφορά της πηγής σε ενεργό σύνδεσμο. Υπεύθυνος - Διαχειριστής: Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης.